Veel gestelde vragen

Op de meest gestelde vragen die binnenkomen bij RSwebmaster.nl vindt u hieronder een antwoord.
Mocht uw vraag er niet bij staan kunt u deze hier aan ons stellen.

Ik wil een domeinnaam vastleggen. Hoe gaat dit?
Kan ik iedere domeinnaam registreren?
Als ik een domeinnaam registreer, wie is dan de eigenaar?
Hoe kies ik een sitenaam?
wat is webhosting?
Ik wil een domeinnaam verhuizen naar de server van RSwebmaster.nl. Hoe gaat dit?
Hoe snel is mijn hosting pakket actief?
Zijn er nog andere kosten waar ik rekening mee moet houden?
Hoe verlopen de betalingen?
Hoe log ik in op het server management systeem?
Wat is Plesk?
Krijg ik ook een eigen e-mail adres bij mijn domeinnaam?
Hoe stel ik mijn e-mail in?
Wordt mijn e-mail verkeer op virussen en spam gescanned?
FTP...wat is dat?
IP-adres, wat is dat?
Wat betekent Re-direct ?
Wat is Web Space?
Wat is Data Traffic?
Ik zie de wijzigingen in mijn website niet
Ik kan niet inloggen op mijn Plesk control-panel
Kan ik mijn webhosting pakket later upgraden?
Als ik een probleem heb, kan ik dan bij u terecht. Wat zal dit kosten?
Is het gebruik van een gastenboek/pagina-teller toegestaan?
Ik wil mijn domein verhuizing naar een andere provider
Wat is het opzeg termijn?
Wat zijn de algemene voorwaarden van RSwebmaster.nl?

 

Ik wil een domeinnaam vastleggen. Hoe gaat dit?
Allereerst kijkt u of deze domeinnaam nog wel beschikbaar is. Dat kunt u aan de rechterzijde van de website doen of op de domeinpagina.
Wanneer het domein nog beschikbaar is vult u uw gegevens hier in en verstuurd dit formulier digitaal en ondertekend naar RSwebmaster.nl. Na ontvangst van beide formulieren zullen wij voor u de domeinnaam aanvragen. Binnen een aantal uren is deze registratie akkoord en kunt u eventueel met deze domeinnaam een website gaan hosten.

 

Kan ik iedere domeinnaam registreren?
Ja, u kunt iedere domeinnaam registreren zolang deze vrij is. Alleen het gebruik van letters (a-z), cijfers (0-9) en koppeltekens (-) is toegestaan. Een domeinnaam kan niet beginnen, of eindigen met een koppelteken '-'. Ook niet toegelaten zijn domeinnamen van minder dan twee (2) karakters of meer dan drieënzestig (63) karakters alsook namen met '-' op de derde en vierde positie. Wanneer u een geldige domeinnaam heeft gevonden, dient u er op toe te zien dat deze ook voldoet aan de wettelijke voorschriften. Bij sommige extensies mag u namelijk niet de handelsnaam van iemand anders gebruiken.

 

Als ik een domeinnaam registreer, wie is dan de eigenaar?
Als u een domeinnaam bij RSwebmaster.nl registreert wordt deze altijd uw eigendom.

 

Hoe kies ik een sitenaam?
Een sitenaam of domeinnaam bestaat uit een naam gevolgd door een punt en een domeinnaam extensie (.be .nl .com enzovoorts). Voor de keuze van een sitenaam dient u eerst te controleren of de naam nog vrij is. In de beschikbaarheidscontrole hiernaast ziet u of u de naam nog kunt vastleggen. Een goede sitenaam beschrijft waar de website over gaat en is gemakkelijk te onthouden. Op deze manier wordt u gemakkelijker gevonden in zoekmachines en kunnen uw bezoekers de site gemakkelijk bij hun vrienden aanraden.

 

wat is webhosting?
Webhosting is het verhuren van serverruimte voor uw internetpagina's. U huurt in feite een stukje op een webserver. Webhosting op betrouwbare en snelle computers is uitermate belangrijk voor een goede presentatie van uw website. Een slechte en onbetrouwbare verbinding maakt uw website slecht bereikbaar voor mogelijke klanten, of wekt irritatie op door lange wachttijden. Naast webhosting heeft u uiteraard ook een eigen domeinnaam nodig, immers uw website moet voor iedereen gemakkelijk toegankelijk zijn!

 

Ik wil een domeinnaam verhuizen naar de server van RSwebmaster.nl. Hoe gaat dit?
U vult hier het verhuisformulier in en verstuurd dit formulier digitaal en ondertekend naar RSwebmaster.nl. Na ontvangst van beide formulieren zullen wij voor u de verhuizing in werking stellen. Na het starten van de verhuizing kunt u uw huidige provider inlichten. Na ontvangst van uw inlog gegevens kunt u uw website gegevens alvast op de server kwijt. Hoe u dit doet leest u in de handleiding van PLESK. Mocht dit niet lukken, kan ik dit voor u verzorgen mits u mij de huidige inlog gegevens kunt verstrekken. Binnen 3 dagen zal uw domein wereldwijd zijn verhuisd. Alle internet computers ter wereld moeten namelijk op de hoogte gebracht worden dat ze voor www.uwdomein.nl naar mijn server voortaan moeten. Het beste is om er voor te zorgen dat u eerst uw website op de server van RSwebmaster.nl heeft staan en daarna pas de afsluiting te laten regelen bij uw huidige profider om een zo kort mogelijke downtime van uw site te krijgen.

 

Hoe snel is mijn hosting pakket actief?
Uw hostingpakket wordt binnen 8 uur actief gemaakt op de server van RSwebmaster.nl na ontvangst van een door u getekend aanvraagformulier. U ontvangt van ons dan per e-mail alle wachtwoorden en instellingen van uw pakket. U kunt dan direct beginnen met het uploaden van uw webgegevens naar de webserver. Wanneer het een nieuw .nl domein betreft kunnen uw webbezoekers binnen 24 uur bij u terecht. Bij een .com domein moet u rekening houden met 48 uur. Alle internet computers ter wereld moeten namelijk op de hoogte gebracht worden dat ze voor www.uwdomein.nl naar mijn server voortaan moeten.

 

Zijn er nog andere kosten waar ik rekening mee moet houden?
Nee, er zijn geen verborgen kosten. Genoemde prijzen zijn wel exclusief BTW. RSwebmaster.nl rekent geen setup kosten voor haar hosting pakketten of domeinregistraties. Ook voor een verhuizing rekent Rswebmaster.nl geen extra kosten. Zelfs een uitgebreide service zal Rswebmaster.nl voor u kosteloos uitvoeren. Alleen zaken die vallen buiten uw hostingpakket zoals meer dan 20 e-mail adressen of extra dataverkeer zullen worden doorberekend. De kosten voor deze zaken vindt u terug in de tarievenlijst.

 

Hoe verlopen de betalingen?
Na het aanmaken van uw hostingpakket en het goedkeuren van uw domein naam ontvangt u van RSwebmaster.nl een factuur voor uw domeinnaam registratie, eventueel uw hostingpakket en aanvullende diensten. Dit factuur kunt u binnen 14 dagen per bank aan RSwebmaster.nl overmaken. Het factuur betreft het bedrag voor de gehele contract periode die standaard een jaar bedraagt.

 

Hoe log ik in op het server management systeem?
Lees hier voor de handleiding van PLESK.

 

Wat is Plesk?
Plesk is een control panel, een software pakket, waarmee het beheren van servers, gebruikers en data op die servers enorm vereenvoudigt kan worden. Plesk is een webbased applicatie, ontwikkeld in PHP, zodat deze applicatie altijd en overal via een browser te benaderen is. In Plesk zijn er een aantal Interfaces met allemaal een eigen functie. PLESK is dus het software pakket die uw website op het internet vindbaar maakt en al uw  instellingen zoals bijvoorbeeld e-mailadressen verzorgt.

 

Krijg ik ook een eigen e-mail adres bij mijn domeinnaam?
Wanneer u een hostingpakket bestelt bij uw domeinnaam kunt u eigen email adressen aanmaken als: uwnaam@uwdomeinnaam.nl (ipv uwdomeinnaam.nl kunt u uw eigen domeinnaam invullen). U kunt met hostingpakket-1 20 e-mailadressen aanmaken en met hostingpakket-2 50 e-mail adressen. Meerdere adressen is tegen meer prijs mogelijk. U kunt iedere term voor het '@' zetten. De enige beperking zit in de tekens die u kunt gebruiken. Zo kunt u alleen letters, cijfers en verbindingsstreepjes in uw eigen email adres gebruiken. Wanneer u alleen een domeinnaam bestelt kunt u hierop geen email ontvangen.

 

Hoe stel ik mijn e-mail in?
Allereerst maakt u in plesk een e-mail adres aan. Hoe u dit doet leest u in de handleiding voor PLESK. Dan gaat u naar uw e-mail programma. We nemen het account fred@uwdomeinnaam.ext als voorbeeld. Open uw emailprogramma en ga naar nieuw account aanmaken. Vul vervolgens de volgende gegevens in bij mailservers POP 3 Server: mail.uwdomeinnaam.ext SMTP Server: mail.uwdomeinnaam.ext Gebruikersnaam: ....... Wachtwoord: zoals opgegeven tijdens aanmaak mailbox Vink de optie "Deze server vereist verificatie" aan en kies optie gebruik zelfde inloggegevens als voor POP3 (Werkt pas als de domeinnaam actief is op onze server!!!!!!!!!)
U kunt via de volgende link http://webmail.uwdomeinnaam.extensie uw e-mail lezen via een webbrowser.
Dit is mogelijk voor elk pop3 account dat is aangemaakt. Gebruik tijdens het inloggen de gebruikersnaam en het wachtwoord dat voor het betreffende pop3 account van toepassing is. Als u het volgende email account hebt aangemaakt all@uwdomeinnaam.extentie Dan is all de gebruikersnaam en gebruikt u het wachtwoord wat u heeft opgegeven bij het aanmaken van dat email account (Werkt pas als de domeinnaam actief is op onze server!!!!!!!!!). Wel raden wij u aan om naast webmail ook uw eigen e-mail programma in te stellen. Wanneer u alleen e-mail bekijkt via webmail zal deze mail op de server blijven staan en raakt uw harddisc ruimte op de server bij veel berichten snel vol.
In het server management systeem kunt u ook uw e-mail instellen als forwarding of doorsturen. Zo kunt u uw mail ontvangen op all@uwdomeinnaam.extentie automatisch laten doorsturen naar een ander email adres van u.
Een uitgebreide handleiding voor het ontvangen van uw E-mail berichten vindt u hier.

 

Wordt mijn E-mail verkeer op virussen en spam gescanned?
Uw e-mail verkeer wordt beperkt door onze server op virussen gescanned. Uw hosting pakket is uitgerust met een spamfilter welke ook deels de virussen onderschept. Standaard is uw pakket ingesteld dat herkende spam-berichten bij het ontvangen van de berichten voor het onderwerp de tekst "*****SPAM*****" krijgen te staan. Ook is het mogelijk om deze berichten automatisch te laten verwijderen. Deze instellingen kunt u ook zelf in het server management systeem aanpassen. Helaas komen er dagelijks weer honderden nieuwe spamberichten uit op internet. Ons systeem wordt dagelijks ge-update met deze nieuwe gegevens maar ook u kunt hieraan bijdragen. Via het server management systeem kunt u ook de spamfilter leren welke berichten u niet wenst te ontvangen. Ook bij uw webmail kunt u via een filter dergelijke berichten automatisch laten verwijderen uit uw e-mailbox. Wij adviseren u dan ook stellig om een virusscanner met spamfilter op uw computer te installeren. Ook is het niet verstandig om uw e-mail adres zomaar op de eerste de beste website achter te laten. Immers de "spammers" zoeken dagelijks via vele manieren naar nieuwe adressen. Wanneer u regelmatig geplaagd wordt met spam en virussen kunt u met RSwebmaster.nl contact opnemen en zullen wij kosteloos uw e-mail instellingen of uw spamfilter (in ons server management systeem) aanpassen.

 

FTP...wat is dat?
FTP is een afkorting voor File Transfer Protocol. Dit is een manier om bestanden te kunnen versturen over het internet. De meest gebruikte toepassing voor FTP is voor het uploaden van websites. Met een ftp verbinding kunt u alle pagina's, afbeeldingen en scripts die behoren tot uw site uploaden. Hiervoor heeft u een ftp-programma nodig. Hoe u een ftp-verbinding maakt leest u in de handleiding voor PLESK. Per ftp-account krijgt u ook een wachtwoord. Zo kan u bvb. beslissen wie binnen uw onderneming de foto's mag bijplaatsen, de pdf-documenten kan uploaden, ...enz. Op het internet zijn diverse gratis ftp-programma's te krijgen.

 

IP-adres, wat is dat?
IP-adres staat voor Internet Protocol-adres. Elke computer die met het internet is verbonden, heeft een IP-adres. Dat zijn 4 getallen met waarden tussen 0 en 255, gescheiden door punten. Bijvoorbeeld 213.239.174.24. Aan de hand hiervan weten routers (de computers die het dataverkeer op internet regelen) welke datapakketjes naar welke computer gestuurd moeten worden. Er zijn geen twee computers met hetzelfde IP-adres, zodat elke computer uniek is. Ook uw computer heeft een IP-adres als u verbinding heeft met het internet. Omdat mensen wat meer moeite hebben dan computers met het onthouden van nummers, zijn er namen gekoppeld aan de IP-adressen.

 

Wat betekent Re-direct ?
Een re-direct is een domeinnaam die op het internet automatisch door klikt naar een andere website van u. Wanneer u bijvoorbeeld www.uwdoemein.nl hebt en wil dat u klanten terecht komen op www.uwdomein.com dan kan de server zo ingesteld worden dat een klant van het .nl domein direct wordt doorgestuurd naar uw .com site. De domeinnamen kunnen willekeurig zijn.

 

Wat is Web Space?
Web Space is de schijfruimte op een web server, waarop zich een website bevindt. Een website bestaat uit tekst-, grafische-, geluids- en/of videobestanden die schijfruimte innemen. RSwebmaster.nl voorziet in standaard 50 Mb Web Space. Extra schijfruimte kunt u verkrijgen door hosting pakket 2 te kiezen of door een speciaal pakket voor u te laten samenstellen indien meer schijfruimte gewenst is.

 

Wat is Data Traffic?
Wanneer een persoon een website bezoekt wordt er data verzonden van de webserver naar de computer van de bezoeker. Deze data kan bestaan uit webpagina's, beelden, films, geluid of wat er dan ook bekeken of gedownload kan worden van die website. Extra verkeer ontstaat bij ieder contact tussen de computer van de bezoeker en de webserver (bijvoorbeeld het verzoek om een nieuwe pagina te zien). Al deze data bij elkaar opgeteld is het totale dataverkeer.
Hosting klanten van RSwebmaster.nl ontvangen 2 Gb dataverkeer per maand voor hosting pakket 1. Bij hosting pakket 2 krijgt u 5 Gb dataverkeer per maand. Bij overschrijding van uw dataverkeer krijgt u automatisch een waarschuwing. Het limit beleid van RSwebmaster.nl is dat een éénmalige overschrijding van het limiet tot 0,5 Gb door de vingers wordt gezien. Echter wanneer dit de volgende maand weer voor komt berekenen wij u extra data verkeer. De kosten bedragen per maand € 4,-- per meer gebruikte Gb. Bij normaal gebruik van een website zal dit niet snel voorkomen. Alleen waneer u zaken op uw site aanbiedt waarbij grote bestanden door de webbezoeker moeten worden gedownload.

 

Ik zie de wijzigingen in mijn website niet
Dit kan meerdere oorzaken hebben.
1. Wanneer u een site wijzigt en publiceert, kan het gebeuren dat deze wijzigingen niet onmiddellijk verschijnen in uw browser. Dit wordt meestal veroorzaakt doordat uw browser een aantal vaak bezochte pagina’s heeft opgeslagen. Om deze te vernieuwen, moet u de pagina terug opvragen. Indien u Microsoft Edge gebruikt kan u de paginas als volgt opnieuw opvragen:

  • u kiest voor de toetscombinatie Ctrl + F5 of
  • u kiest het menu View en selecteert de optie Refresh


Als de pagina na deze actie nog steeds de oude informatie vertoont, is uw upload waarschijnlijk mislukt. Dan kunt u best proberen de site opnieuw op te laden.
2. U dient de bestanden in de folder /httpsdocs/ te zetten. Daar staat nu immers al een bestand "index.html" deze is de belangrijkste! U dient index.html te overschrijven. (Denk er aan: index.htm / index.html). Denk er aan dat u hoofdletters en kleine letters in uw bestandsnamen niet door elkaar haalt.
3. U site is net verhuisd. Het kan 3 tot 5 werkdagen duren voordat uw connection provider haar DNS records ververst heeft. (voor dat het zichtbaar is dat u site op een andere server staat). Het kan daarom ook voorkomen dat vanaf de ene locatie de site wel zichtbaar is en vanaf een andere locatie / computer nog niet. U moet dan nog even geduld hebben.

 

 

Ik kan niet inloggen op mijn Plesk control-panel
Gebruik de juiste LOGIN-naam: uwdomeinnaam.extensie
Druk altijd op de knop LOG OUT als u uw Plesk control-panel afsluit. Als dit niet juist gebeurd dan heeft u 10 minuten lang geen toegang meer tot uw control-panel, dit is beveiliging maatregel. Sluit de control-panel pagina en log na 10 minuten weer in.

 

 

Kan ik mijn webhosting pakket later upgraden?
Ja, dat kan u zeker! Als u nood heeft aan meer dataverkeer, meer webruimte, of simpelweg een optie extra, dan kan u steeds op elk ogenblik uw huidige pakket upgraden.

 

 

Als ik een probleem heb, kan ik dan bij u terecht. Wat zal dit kosten?
Ja, als u een probleem heeft met de hosting-activiteiten dan spreekt het voor zich dat u bij ons terecht kunt met uw probleem. Maar als u met een ander soort probleem zit wat kan gaan van een probleem met je FTP client tot een vraag over de PHP scripting taal mag u ook steeds contact opnemen. RSwebmaster.nl is steeds bereid om u verder te helpen! Zonder extra kosten, want deze support is inbegrepen in uw webhosting pakket.

 

Is het gebruik van een gastenboek/pagina-teller toegestaan?
Ja, elke webhosting pakket beschikt over de PHP scripting taal, waarmee u perfect een gastenboek, teller en nog veel meer kan maken(of van het net plukken). Als u echter nood heeft aan een CGI gastenboek of teller, dan kan dit met de optie "cgi-bin" die u met de ftp-verbinding op uw site zult aantreffen. Uw hosting pakket is standaard uitgerust met webstatistieken zodat u kunt bekijken of uw website regelmatig wordt bezocht. Ook is het mogelijk om door de server aan uw dagelijks, wekelijks of maandelijks een e-mail bericht te sturen van de laatste webstatistieken. De webstatistieken en de instellingen hiervan vindt u terug in het server management systeem.

 

Ik wil mijn domein verhuizing naar een andere provider
U wilt uw domeinnaam verhuizen van RSwebmaster.nl naar een andere provider? Meldt dan bij de nieuwe provider dat u uw domein wilt verhuizen. Vergeet ook niet de RSwebmaster.nl diensten die bij uw domeinnaam horen op te zeggen (zoals website of e-mail). Houdt u hierbij rekening met de contractsduur en opzegtermijn van uw dienst.

 

 

Wat is het opzeg termijn?
De contractperiode voor domeinnamen en hostingpakketen is standaard 1 jaar, tenzij anders aangegeven, en zullen stilzwijgend worden verlengd met een periode van 1 jaar. Indien u niet meer aanspraak wilt maken op een domeinnaam of een hostingpakket kunt u deze tot uiterlijk 30 dagen voor het verstrijken van de periode van de domeinregistratie schriftelijk worden opgezegd. Na deze 30 dagen bent u te allen tijde verplicht uw factuur voor een volgende periode domeinregistratie te voldoen. U zult uiterlijk 28 dagen voor het einde van een registratietermijn, via e-mail of factuur verzocht worden uw verlenging te betalen. Indien de betaling uiterlijk 4 dagen voor de vervaldatum niet binnen is, dan zal de domeinnaamhouder alle rechten op dit domein verliezen.

 

Wat zijn de algemene voorwaarden van RSwebmaster.nl?
De algemene voorwaarden van RSwebmaster.nl kunt u hier terug vinden.

 

 

 

 

 

сайт никоса

как рисовать брови карандашом

otz tx

что сегодня в харькове